Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Poslední setkání PS financování ve školním roce 2022/2023

Poslední setkání PS financování ve školním roce 2022/2023



Datum konání:
13.6.2023

Prázdniny se blíží mílovými kroky. Je to také doba odpočinku pro pracovní skupiny, které se přes léto nescházejí. Posledními byli členové pracovní skupiny financování, kteří se sešli v jičínském zámku v úterý 13.6. v 16 hodin.

V úvodu se věnovali tématu již dlouho avizovaných změn, které se mají týkat tzv. parametrizace asistentů pedagoga. Pro většinu škol by to zřejmě znamenalo, že by musely ponížit stavy svých asistentů. Původní záměr rušit speciální školy na základě integrace (inkluze) dětí se speciálními vzdělávacími potřebami na základní školy, však nekoresponduje se záměrem „ubírat“ asistenty na běžných základních školách. Speciální školy jsou momentálně přeplněné, a pokud ještě nebudou dostatečně k dispozici asistenti, kam s dětmi, které potřebují podporu?! Někdy lze situaci řešit druhým pedagogem do třídy. Nárůst asistentů pedagoga je však v čase enormní!

Na některých školách také pociťují dopad ekonomické krize, a to v podobě odhlašování dětí z placených kroužků nebo zvyšující se počet dětí, které nechodí na obědy. S obědy také souvisí personální zajištění školních jídelen. Práce v takové jídelně je velmi fyzicky náročná a fluktuace vysoká.  Ředitelé musí často řešit personální obsazení. Vedoucí školních jídelen i kuchařky se hledají jen velmi složitě.

Popřejme všem vedoucím pracovníkům dostatečný odpočinek a krásné léto, aby v září mohli čelit dalším výzvám, které práce ve školství obnáší.

Další setkání se uskuteční 10.10.2023 od 16. hodin.

IMG_5102.jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů