Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > Integrovaný informační systém o uplatnění absolventů škol ISA+

Integrovaný informační systém o uplatnění absolventů škol ISA+



 

Představujeme Vám poradenský nástroj  Integrovaný informační systém o uplatnění absolventů škol (ISA+) přístupný na www.infoabsolvent.cz, který bezplatně poskytuje na jednom místě a kdykoli všem dostupné všestranné informace o školách, oborech vzdělání i o přechodu a uplatnění absolventů na trhu práce.

Na www.infoabsolvent.cz je možné najít např. informaci o nezaměstnanosti absolventů jednotlivých oborů vzdělání, ale i mnoho dalších informací jak o nezaměstnanosti, tak o vzdělávací nabídce všech středních škol v ČR, o uplatnění absolventů na trhu práce, o jejichúspěšnosti při přijímání do vysokoškolského vzdělání, o požadavcích zaměstnavatelů či možnostech absolventů se zdravotním postižením

Pro žáky i absolventy jsou připraveny i informace v sekci Jak na to, kde mohou nalézt rady, jak postupovat při rozhodování o výběru střední školy nebo při potížích ve studiu. Orientaci v oborech vzdělání může žákům zjednodušit obrázkový vstup, ve výběru pomohou videa o jednotlivých oborech vzdělání, dobrou pomůckou k orientaci je i Profitest.  

Podrobný přehled obsahu informačního systému ISA+ k 1.8.2016 najdete ke stažení ZDE. Stáhněte si také metodický materiál k využívání sekce Absolventi škol a trh práce a Kam na školu - obory, školy a profese.

Obsahová náplň je ve spolupráci s MŠMT průběžně inovována, koncem záři bude uvedena nová vzdělávací nabídka všech středních škol v ČR pro šk. r. 2017/18, k dispozici tam budou i informace o nových podmínkách jednotných přijímacích zkoušek.

 isa---banner---300x50.gif

Systému ISA+ byl připraven v Národním ústavu pro vzdělávání v rámci projektu MŠMT Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy (VIP Kariéra II KP), který byl financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace obsahu je zajišťována v rámci udržitelnosti projektu VIP Kariéra II - KP.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů