Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > Hry pro rozvoj čtenářské gramotnosti pro ZŠ i MŠ z nabídky vydavatelství Infra

Hry pro rozvoj čtenářské gramotnosti pro ZŠ i MŠ z nabídky vydavatelství Infra



Souhlásky a samohlásky

Zábavná vzdělávací hra, která učí správnému pravopisu, rozšiřuje slovní zásobu, cvičí koncentraci, podporuje myšlení, rozvíjí čtenářskou gramotnost.
Hra obsahuje dvě varianty. V první z nich se každý hráč snaží z vylosovaných písmenek složit slovo, které bude mít tolik samohlásek, kolik jich ukáže předchozí hod hrací kostkou. Vyhrává ten z hráčů, který bude slova skládat nejrychleji a nejčastěji.
Ve druhé variantě hráči vytváří nová slova přikládáním vylosovaných písmenek ke slovům, která byla předtím sestavena na stole.
Souhlásky a samohlásky jsou přehledně barevně odlišené.

Cena: 209,-

Čtu slova

Čtu slova je zábavná hra a současně také didaktická pomůcka pro děti od 5 let, které se učí číst. Princip hry spočívá ve skládání puzzle ze dvojic dílků. Každé puzzle se skládá z obrázku a jeho názvu.

Po složení odpovídajícího páru puzzle dítě přečte název obrázku. Rodič nebo učitel pomáhá dětem se správností čtení výslovností.

Hra vyžaduje znalost písmenek. Je vhodné, aby dětem alespoň při první hře pomáhal dospělý.

Cena: 149 ,-

Přečtu Ti, mami

"Přečtu Ti, mami" je vzdělávací hra pro děti, která zábavným a originálním způsobem usnadní výuku čtení.
Děti se snaží z barevných dílků co nejrychleji sestavit obrázky a následně přečíst písmenka a slova, která tím složí.
Pokud obrázek složí dobře, slovo se pod obrázkem objeví správně. Obrázky jsou rozdělené na 3 skupiny podle počtu dílků, ze kterých se skládají (3dílný, 4dílná a 5dílný).
Stupeň obtížnosti hry si může učitel nebo rodič volit zvyšováním nebo snižováním počtu slov a počtu dílků.
Při hře slouží jako nápověda seznam slov – obrázků, umístěný na konci návodu.

Návod si můžete stáhnout zde.

Cena: 209,-

Slovní expres

Hra ze série "Sova Moudrá hlava" pro 2-4 hráče. Vhodné pro děti od 8 let.

Napínavá slovní hra nabitá emocemi. Hráči musí zapojit všímavost, postřeh a slovní zásobu. Jenom ten, kdo nejrychleji sestaví slovo z písmen na kartách, a jako první bouchne do zvonku, získá za odměnu žeton. Hra udržuje vysoké herní napětí, ale je také výborným tréninkem postřehu, vnímání, kreativity myšlení a také správného pravopisu. Ideální pro odlehčení výuky českého jazyka nebo do školní družiny.

Cena: 249,-

Slabiky v dominu

Legendární zábavná hra převedená do slovního stylu pro školáky 1. stupně ZŠ od 6 let napomáhá k rozvoji také čtenářské gramotnosti.Hra je neocenitelná pro každého kdo má doma malého prvňáčka a kdo s nimi pracuje.

Návod ke stažení zde.

Cena: 239,-

Písmenkobraní

Písmenkobraní je naučná slovní hra. Úkolem hráčů je skládat slova z vylosovaných kostek, které navlékají na provázky. U navlečených kostek už nelze změnit pořadí, ale hráči je mohou otáčet kolem osy a odhalovat písmena z dalších stran kostky. Otáčením kostek s písmeny se snaží složit co nejdelší smysluplné slovo.
Hru lze hrát dvěma způsoby. V jedné z variant hry rozhoduje o počtu písmen ve skládaném slově hod kostkou, ve druhé variantě určí počet kostek učitel nebo rodič.
Hrou se u dětí rozvíjí logická úvaha, rozšiřuje slovní zásoba, učí správný pravopis, zlepšuje jemná motorika

Návod ke stažení zde.

Cena: 238,-


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů