Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > První jednání Pracovní skupiny IV - Neformální a zájmové vzdělávání

První jednání Pracovní skupiny IV - Neformální a zájmové vzdělávání



Datum konání:
28.6.2016

Jednání Pracovní skupiny Neformální a zájmové vzdělávání se od ostatních jednáních pracovních skupin lišilo hned v několika aspektech. Většina přítomných nebyla doposud s projektem seznámena, proto bylo potřeba věnovat více času představení tématu, a protože se v případě neformálního vzdělávání jedná o velice široké téma, bylo třeba si nejprve ujasnit, jakou cestu chtějí přítomní zvolit, a co projekt MAP vůbec organizacím tohoto typu může přinést.

Představení projektu se ujala vedoucí skupiny Mgr. Marie Stříbrná, která zároveň vysvětlila i svou představu o hlavní náplni a přínosu Pracovní skupiny. Kromě naplnění Strategického rámce MAP by ráda skrze další setkání skupiny prohloubila vztahy mezi jednotlivými členy a navázala skutečnou spolupráci, která prozatím byla - pokud vůbec - pouze formálního charakteru. Přítomni se shodli na tom, že navázaná spolupráce uvnitř skupiny a dalších osob zastupujícíh neformální vzdělávání na Jičínsku, by mohla přinést výsledky sama o sobě, a již během realizace projektu MAP by mohly vzniknout drobné projekty, společné akce, návštěvy apod., které by nemusely být vázané přímo na MAP. Zároveň přítomní vyjádřili chuť o spolupráci se školami a školkami na jičínsku, o vzájemné diskuze a obohacování. I k tomu jim projekt MAP otevírá cestu.

Bc. Ludmila Bretová za realizátory projetku pak po tomto úvodu představila aplikaci Portfolionet(c) a prostředí webu,ve kterém bude probíhat velká část komunikace mezi skupinou.

Další část jednání probíhala ve formě volné diskuse. Každý měl možnost vyjádřit se nejen k tomu, jak celý projekt vnímá a jak by mohl sám přispět, ale také k tomu, jaké největší problémy momentálně řeší. Debata se tak vedla na téma konkurence - a to především mezi nabídkou organizací neformálního vzdělávání a nabídkou kroužků ze strany základních škol, dále problematika financování, možné či nemožné spolupráce ve formě sdílení společných prostor (např. speciálně vybavených učeben), dostatečnosti či nedostatečnosti nabídky sportovních aktivit na jičínsku ad.

DALŠÍ KROKY PRACOVNÍ SKUPINY IV- realizátoři projektu ve spolupráci s vedoucí skupiny Mgr. Stříbrnou sestaví na webu Portfolionet(c) pro členy PS IV dotazník, skrze který  budou moci členové skupiny formou slovní odpovědi napsat, jaké aktivity či projekty by sami či ve spolupráci s jinou organizací rádi realizovali, a k jakou mají vazbu k tématům projektu MAP. Návrhy, které prozatím mohou být obecné, bude pak skupiny konkretizovat a dále zpracovávat na dalším jednání skupiny, které se uskuteční 25. srpna od 15:00 v K-klubu. 

ÚKOLY PRO PS IV - těm, kteří dosud neměli přístupové údaje do aplikace, budou zaslány na email. Prosíme, abyste se s obsahem webu seznámili. V následujícím týdnu můžete očekávat zveřejnění dotazníku, který bude určen pro Vaši skupinu. Informace o otevření responze Vám přijde na email. Prosíme členy PS IV, aby tyto informace sledovali. Je v našem zájmu, aby byl dotazník sestaven dobře, funknčně, a aby otázky v něm byly sestaveny co nejjasněji. V opačném případě může dojít k nepochopení ze strany respondentů, nebo k potřebě dodatečného dotazníku, či dalšího osobního setkání. Proto se může stát, že sestavení dotazníku bude trvat déle než týden.  Doba responze dotazníku bude cca 14 dní od jeho spuštění. Děkujeme za pochopení.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů