Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > První jednání Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol

První jednání Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol



Datum konání:
15.6.2016

Ve středu 15.6. proběhlo v prostorách jičínského K-klubu první setkání Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol, které bylo vůbec prvním jednáním Pracovních skupin projektu MAP pro ORP Jičín. Zúčastnilo se ho celkem 9 zájemců o práci ve skupině, vedoucí skupiny Ing. Jaroslav Jirásko, dále předseda Řídicího výboru Ing. Miroslav Kazda, 3 zástupci za realizátory projektu a pan Milan Šrámek za firmu HEURÉKA CZ, spol. s.r.o., který přijel přítomné seznámit s prostředním aplikace Portfolionet(c).

První část jednání byla věnována představení prostředí webu Portfolionet(c) a možností jeho využití pro potřeby MAPu a Pracovních skupin. Pan Milan Šrámek prostřednictvím prezentace a ukázky webu seznámil členy skupiny s možnostmi, které mohou využívat nejen pro práci na projektu, ale i pro vnitřní potřeby školy, a to především v případě evaluačních dotazníků. Členové Pracovní skupiny budou zařazeni do společné skupiny i uvnitř webu a připraví se jim takové prostředí, které jim bude vyhovovat pro jejich práci. Prostřednictvím webu pak mohou komunikovat, sdílet články, předávat si důležité informace, vyplňovat i sami sestavovat dotazníky, a podílet se na evaluaci, která je pro projekt MAP zásadní. 

Formou volné diskuze pak přítomni jednali o tom, jaká bude přesná náplň Pracovní skupiny III a k jakým výstupům by mělo dojít. Po představení výsledků dotazníkového šetření MAP.003 a částečně MAP.004 se přítomni shodli na tom, že využijí posbíraných informací, zvláště grafů, které ukazují preferenci jednotlivých témat MAPU u ředitelů základních a mateřských škol, a tato témata dále rozpracují z hlediska Vzdělávání pedagogů. Společně pak sestaví konkrétní cíle a kroky, jakými dojde k naplnění těchto témat. Souhrnné výsledky dotazníku MAP.003 - Povinná a nepovinná témata dle preferencí jsou již pro všechny zveřejněny v odd. 4) Souhrnné výsledky dotazníkového šetření v hlavním menu (levý sloupec).

DALŠÍ KROKY PS SKUPINY III - realizátoři projektu sestaví na webu Portfolionet(c) pro členy PS III dotazník, skrze který se budou moci členové formou slovní odpovědi vyjádřit k jednotlivým tématům MAP a navrhnout tipy aktivit a vzdělávacích potřeb, které z témat vyplývají. Tento dotazník vyplní do 15. července, následně bude administrátory webu vyhodnocen a zveřejněné výsledky bude možné komentovat prostřednitvím webu. Osobně pak budou výsledky dotazníku projednány na dalším setkání PS, která se uskuteční 31. srpna v 15:30 hod.

ÚKOLY PRO PS III -do konce týdne bude pro PS III upraveno uživatelské prostředí webu a oddíl  PS III, kde najdou upravené výsledky dotazníku MAP.003 a MAP.004 určené přímo pro skupinu, sestavený kalendář, personální sestavení, a v dalším týdnu i nový dotazník k vyplnění. O otevření dotazníku k responzi budou informování emailem, Prosíme členy PS III, aby tyto informace sledovali. S případnými návhry na úpravu obsahu webu a s dotazy na práci s aplikací se obraťte na Bc. Ludmilu Bretovou (lida.bretova@gmail.com, tel.:777 597 815). 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů