Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Nová výzva v rámci projektu Obědy do škol pro školní rok 2018/19

Nová výzva v rámci projektu Obědy do škol pro školní rok 2018/19



Datum konání:
18.3.2018
Datum ukončení:
28.3.2018

Královéhradecký kraj přichází s nabídkou zapojení Vaší škol do projektu „Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol II“ pro školní rok 2018/19.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo již 4. výzvu pro podávání žádostí v Operačním programu Potravinová a materiální pomoc. Královéhradecký kraj se do projektu zapojí v následujícím školním roce podruhé. V letošním školním roce se díky tomuto projektu v Královéhradeckém kraji stravuje téměř 400 dětí.

Cílem projektu je zajistit dětem ve věku 3-15 let ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelnou kvalitní stravu ve školních jídelnách a tím i zvýšit jejich docházku, účast na předškolním vzdělávání a celkově zlepšit šance těchto dětí na integraci do společnosti. Děti, kterým rodiče z finančních důvodů neplatí obědy v ZŠ, odcházejí hned po vyučování domů, trpí často sociálním vyloučením, těžko se začleňují do dětského kolektivu, neúčastní se odpoledních zájmových aktivit, ale také nezískají zdravé stravovací návyky.

 

Jaká je role škol v projektu?

Školy v tomto projektu nejsou samostatnými žadateli o dotaci, ale jsou partnery žadatele – tedy kraje, což jim značně zlehčuje administrativu.

V případě zájmu o zapojení do projektu pro školní rok 2018/19 je třeba:

1.       vyplnit tabulku v příloze (do 28. 3. 2018)

2.       uzavřít partnerskou smlouvu s krajem (v průběhu dubna 2018)

3.       sledovat docházku zapojených dětí a počet jimi odebraných obědů (v průběhu následujícího školního roku)

 

  • Seznam zapojených dětí dostanou školy během letních prázdnin.
  • Není relevantní, zda škola má vlastní stravovací zařízení nebo stravování zajišťuje externě. Obojí je možné.
  • Projekt kryje náklady na stravné v plné výši tak, jak by je platili rodiče dětí. V základních školách je to 1 oběd/dítě/den a v mateřských školách je to celodenní stravné, tedy 1 oběd a 2 svačiny/dítě/den.

Do kdy se škola má v případě zájmu přihlásit a jak?

Pokud se rozhodnete zapojit s námi do projektu, vyplňte prosím tabulku a odešlete ji mailem na lfeuchter@kr-kralovehradecky.cz nejpozději do 28. 3. 2018.

 

Kraj na základě těchto tabulek zpracuje projektovou žádost za všechny zapojené školy v Královéhradeckém kraji. Vzhledem k administrativní náročnosti zpracování projektu v IS KP 14+ nebude možné po tomto termínu žádnou školu dodatečně přidat, ale ani odebrat. Považujte prosím Vaše případné přihlášení do projektu za závazné.

 

Instrukce k vyplnění tabulky – podkladu pro zapojení školy do projektu

·         V tabulce vyplňte identifikační údaje školy včetně čísla účtu školy, počet dětí odhadem, cenu za stravné dle věkové kategorie a počet dní v příštím školním roce, kdy bude poskytováno stravné (opět spíše odhad)

·         Počet dětí do tabulky prosím pouze odhadněte a přidejte si lehkou rezervu. Není třeba podnikat žádná dotazníková šetření mezi rodiči nebo zjišťovat informace na Úřadu práce. Pokud tušíte, že by se ve Vaší škole mohly vyskytovat děti, jejichž rodina je v hmotné nouzi, prostě jejich počet odhadněte. Odhad slouží jen k „nastřelení“ částky, kterou Vám budeme posílat. Je proto lepší odhadnout více a nevyčerpané peníze vrátit, než když peníze chybí. I když i tato situace má řešení. I kdyby se nakonec ukázalo, že žádné  děti splňující podmínky zapojení do projektu ve vaší škole nejsou, také se nic neděje. Peníze se prostě jen pošlou zpět.

·         Do šedivých polí prosím nic nevyplňujte, Excel je vyplní za Vás na základě předem daného vzorce.

Podrobnější informace k projektu můžete získat na stránkách MPSV ČR:  https://www.mpsv.cz/cs/32878 . Případně mě můžete kontaktovat na telefonu: 601 375 644.

image002.pngimage004.jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů