Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Lidmila Pekařová bez servítek hovořila k pedagogům i rodičům na Jičínsku

Lidmila Pekařová bez servítek hovořila k pedagogům i rodičům na Jičínsku



Datum konání:
19.4.2017

IMG_2933.jpgVe středu 19. dubna 2017 do Jičína po dvou letech opět zavítala Dr. Pekařová, osobnost ve svém oboru a skvělá rétorka, čerpající z 33 let praxe v klinické psychologii, kterou nastartovala absolutoriem FF MU v Brně a následnou atestací v roce 1985 v Praze. Zkušenosti v zahraničí sbírala na stáži v Americe a Kanadě v r. 1992. Sedmnáct let  působila v pozici primáře oddělení Rehabilitace II v Hamzově léčebně v Luži-Košumberku.

Její přednáškové aktivity jsou zacílené nejen na profesionály (školství a vzdělávání obecně, management firem), ale také na širokou veřejnost. Je autorkou úspěšných knih „Jak žít a nezbláznit se“ z roku 2003, “S.O.S.” (skutečné příběhy rodin s dětmi), DVD “Partnerství I. a II.”, “Děti od 6 do 15 let”, “Vánoce v české rodině”, “Puberta a agresivita i u dětí z dobrých rodin”, “agresivita dětí a co s tím?” a další volně dostupná videa na http://www.4kompetence.cz/videa/

Téma přednášky“Tresty, odměny  a sociální týrání dětí” zajímalo 130 lidí, převážně rodičů, z Jičína a okolí- Zaplnili aulu Lepařova gymnázia do posledního místa. Paní doktorka zodpověděla mnohé dotazy z publika, apelovala na všechny dospělé, aby vedli děti k řešení a zvládání problémů  - neřešili je za ně. Aby matky nezaplavovaly potomky přívalem slov a pokynů, ale nastavovaly mantinely, kterých respektování by měly vyžadovat s láskyplnou, leč pečlivou důsledností. Velmi těžký úkol, mnozí jsme se v jejich popisech ukázkových situací našli… Paní doktorka apelovala hlavně na matky a zdůrazňovala důležitost uvedeného postoje, aniž by odsouvala roli otce. Čerpala ze svých zkušeností, kdy ženský element překračuje hranice láskyplné péče a z dítěte formuje člověka s špatnými sociálními návyky. Diskuse mezi účastníky probíhaly o pauze i po závěru akce, téma evidentně lidi “pálí” a hledají cestu, jak své děti či svěřence co nejlépe výchovně formovat.

IMG_2926.jpg

Veřejné přednášce předcházela beseda Dr. Pekařové s pedagogy ze škol v území ORP Jičín. V počtu 27 pozorně naslouchali
odpovědím paní psycholožky na dotazy, všichni v dotaznících na závěr ocenili přínos akce pro svoji pedagogickou práci a podpořili další setkání, které je plánováno na 26. březen 2018. Na další přednášku paní doktorky v tomto termínu může těšit i široká veřejnost.

Organizátorem akce pro pedagogy a spoluorganizátorem veřejné přednášky byl projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání (MAP) pro ORP Jičín a tímto jeho realizační tým děkuje Mateřskému centru Kapička v Jičíně za možnost podílet na organizaci této akce. Kultivovat prostředí, ve kterém se děti formují, je naším společným cílem a pokud jen jednomu dítěti tato podpora zlepší sociální podmínky, díky za to!

IMG_2928.jpgPro veřejnost MAP Jičín připravuje další atraktivní a prospěšnou akci: předjednaná je spolupráce s Janem Mühlfeitem, bývalým ředitelem evropské divize firmy Microsoft, zabývajícím se v současnosti coachingem prosfesionálů a odhalováním vnitřního potenciálu dětí i dospělých. MAP finančně podpoří každé dítě ve věkovém rozpětí 8 - 16 let, které v doprovodu rodiče absolvuje kurz “Odemykání dětského potenciálu”, plánovaný na podzim 2017.

Více se již brzy dozvíte na FB a webových stránkách projektu MAP Jičín.                                                                                                              

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů