Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > Rozhovor DVTV o českém školství s bývalým náměstkem ministra školství Tomášem Hrudou

Rozhovor DVTV o českém školství s bývalým náměstkem ministra školství Tomášem Hrudou



Další z inspirativních rozhovorů Daniely Drtinové o vzdělávání, tentokrát s Tomášem Hrudou. "Klíčem ke změně ve vzdělávání je aktivizovat rodiče, aby si uvědomili, co vše mohou dobrým či špatným vzděláváním u dětí ovlivnit," tvrdí iniciátor projektu Education republic. Ve videu hovoří nejen o tom, jak moc důležitý je pro děti vzor rodičů, které se i v dospělosti vzdělávají. 

"Nikdy jsme neměli lepší možnosti, není racionální důvod k tomu, abychom na tom jako stát byli hůře, než na tom je Švýcarsko, neumíme ale pracovat se zdroji, nevyužíváme klíčový potenciál našich lidí, neumíme je kvalitně vzdělávat a dávat jim radost ze získávání informací a objevování nového, musíme přesvědčit rodiče, že se musí věnovat svým dětem a mají řešit jejich vzdělání, se zpožděním z toho budeme jako země velmi těžit," říká odborník a bývalý náměstek ministra školství Tomáš Hruda a dodává, že ve školách se učí mnoho nesmyslů a zbytečných encyklopedických vlastností. Klíčové jsou prý radost z učení a zvídavé otázky. Učitelé by podle jeho slov měli mít vlastnosti jako manažeři HR.

Pro zhlédnutí videa klikněte ZDE.

O projektu Education republic, který v roce 2015 založil Tomáš Hruda a Ondřej Šteffl, zastánci svobodné školy, se více dozvíte ZDE.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů