Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Vzdělávací aktivity připravované na leden - březen 2017

Vzdělávací aktivity připravované na leden - březen 2017



Datum konání:
12.1.2017
Datum ukončení:
17.3.2017

Na začátek nového roku jsme pro Vás připravili v rámci projektu MAP pro ORP Jičín hned několik zajímavých aktivit, a to pro ředitele, pedagogy i odbornou a širokou veřejnost. Budeme rádi, když naší nabídky využijete a budete o ni informovat své pedagogy, kolegy i všechny ostatní, kterým záleží na kvalitě vzdělávání v našem regionu. 
Zvláště bychom Vás chtěli upozornit na změnu termínu prvního setkání Ukázkové hodiny výuky matematika podle prof. Hejného (viz níže). Z připravovaných akcí bychom rádi vyzdvihli dvě akce s významnými hosty - lednový kulatý stůl a veřejnou debatu s Martinem Romanem a v březnu pak na seminář a besedu s Miloslavem Hubatkou. Všechny níže uvedené akce jsou financované z projektu MAP a jsou pro účastníky bezplatné.

Více informací k akcím naleznete vždy po kliknutí na jejich název.

Leden:
Setkání s Martinem Romanem a kurz Klima organizace

Na čtvrtek 12. ledna  přijal naše pozvání Martin Roman - autor a donátor charitativního projektu "Čtení pomáhá", zakladatel nadace podporující aktivity v oblasti vzdělávání, předseda správní rady PORG, o.p.s., absolvent magisterského studia programu "Efektivita výuky a učení" na Institutu vzdělávání v rámci University College London a zároveň úspěšný manažer a podnikatel.
S Martinem Romanem jsme připravili hned dvě setkání - kulatý stůl s řediteli jičínských základních i středních škol od 12:30 v jičínském Porotním sále a následně veřejnou debatu na téma Efektivita výuky, na které zveme všechny příznivce vzdělávání. Program pro veřejnost začíná v 16:00 v Porotním sále.

Národní institut pro další vzdělávání pořádá v úterý 24. ledna v Hradci Králové kurz Klima organizace určený pedagogům a ředitelům vše druhů a typů škol. Na kurz bude přímo navazovat Setkání příjemců IPo MAP s vedením pedagogické fakulty UHK. Za realizační tým MAP máme na vás prosbu k sepsání témat, opatření nebo námětů k změně či reflexi vhodné ke kulatému stolu s pedagogickou fakultou. Mělo by se týkat toho, co může pedagogická fakulta ovlivnit v rámci její činnosti např. v souvislosti s přípravou nových pedagogů, s péčí o stávající pedagogy a případné jiné profese ve vzdělávání do 15 let. Své náměty prosím posílejte do 15.1. 2017. Pro více informací klikněte ZDE 

Únor:
Práce s žákem s podpůrným opatřením 1.stupně a zahájení studia metodik prevence

V pátek 3. února zveme všechny ředitele, pedagogy, asistenty a vychovatele 1. a 2. stupně ZŠ na seminář Práce s žákem s podpůrným opatřením 1. stupně, který proběhne od 8:30 hodiny v ZŠ Jičín, Železnická 460. Lektorem bude  Mgr. Bc. Radislava Jiřičková a seminář zajišťuje Školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovní Královéhradeckého kraje. Na seminář je nutné se přihlásit.

V sobotu 25. února zahájí všichni přihlášení účastníci více než roční Studium k výkonu specializovaných činností - Prevence sociálně patologických jevů. Termíny dalších setkání doposud realizátoři z organizace Služba škole v Mladé Boleslavi nezveřejnili. Tyto informace by všem přihlášeným měly přijít emailem. 

Březen:
Setkání s Miloslavem Hubatkou, matematika prof. Hejného, neobvyklé aktivity při práci s dětmi v MŠ a seminář Žákovský parlament

Ve středu 8. března zavítá do Jičína Mgr. Miloslav Hubatka. Připraven je seminář pro pedagogy i beseda pro širokou i odbornou veřejnost. Jeden z vůbec nejúspěšnějších a nejžádanějších seminářů v nabídce známého lektora pro pedagogy na téma Třídní učitel jako lídr proběhne od 8:15 v prostorách ZUŠ J. B. Foerstera, Jičín. Zájemce o semináře prosíme o přihlášení. Od 16:00 pak proběhne v Porotním sále jičínského zámku beseda s veřejností na téma Úloha rodiny při výchově a spolupráce se školouBudeme rádi, když ředitelé a pedagogové pozvou na tuto besedy rodiče svých žáků.

V pátek 10. března Vás zveme na seminář Žákovský parlament do ZŠ K. V. Raise v Lázních Bělohrad, která je od roku 2013 Regionálním konzultačním centrem pro Královéhradecký kraj. Na programu bude teoretický seminář, ukázkové zasedání parlamentu a závěrečná reflexe. Zájemce prosíme o přihlášení. 

V březnu proběhnou dvě ze třech setkání Ukázkových hodin výuky matematiky podle prof. Hejného, která povedou jičínské pedagožky Mgr. Bronislava Podhajská a Mgr. Kateřina Babíková. Upozorňujeme na změnu termínu prvního setkání, které se uskuteční ve středu 15. března na  ZŠ 17. listopadu, Jičín, druhé navazující setkání pak proběhne v pátek 17. března na ZŠ Husova, Jičín. Přihlašování na tuto aktivitu je již spuštěno.

Na měsíc březen dále ve spolupráci s Mateřskou školou U Kina, Jičín připravujeme seminář Neobvyklé aktivity při práci s dětmi, během kterého budou účastníci přítomni ukázkám logopedické prevence, využití "hrací roury" BOBOTUBES a dále techniky tzv. "míčkování". Neobvyklé aktivity lze využít jak v mateřských, tak v základních školách i ve školní družině. O přesném termínu a spuštění přihlašování Vás budeme informovat. 

Veškeré informace o připravovaných i již proběhlých vzdělávacích akcích projektu MAP můžete sledovat na adrese http://map.otevrenezahrady.cz/vzdelavaci-aktivity. V případě jakýchkoliv dotazů, či návrhů na další aktivity nás neváhejte kontaktovat na emailu map@otevrenezahrady.cz.

Děkujeme za spolupráci a těšíme se  na setkání. 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů