Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Školám byl rozeslán nabídkový formulář pro vzdělávací akce

Školám byl rozeslán nabídkový formulář pro vzdělávací akce



Datum konání:
27.10.2016

Dále čtěte celé znění průvodního dopisu k nabídkovému formuláři.
Ke stažení nabízíme Nabídkový formulář i Vzdělávací plán projektu MAP

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

v současné době začínáme realizovat Vzdělávací plán projektu MAP (znění v příloze) a chceme podpořit aktivity spolupráce v rámci vzdělávacích aktivit a předávání příkladů dobré praxe. Z dotazníku MAP.004 víme o jednotlivých školách, které projevily zájem nabídnout exkurzi pro ostatní, a zároveň registrujeme školy, které exkurze poptávají.
Byli bychom rádi, kdybyste se i Vy do projektu zapojili a nabídli ostatním školám v ORP Jičín konkrétní vzdělávací aktivitu, např. exkurzi do Vaší školy, ukázky práce s dětmi, ukázky výukových metod, mimoškolních aktivit apod.
Cílem vzdělávacích aktivit v rámci projektu je motivovat školy a pedagogy k přijetí principů spolupráce, propojovat pohled rodičů a škol, seznámení se s moderními metodami výuky, sdílení zkušeností, zlepšení kompetencí ředitelů, učitelů i dalších pedagogických pracovníků.
Hledáme učitelky a učitele ZŠ a MŠ, kteří mají zájem se zapojit do projektu, ukáží ostatním pedagogům v ORP Jičín vzdělávací aktivity, ve kterých si jsou jistí a chtějí se podělit o své zkušenosti a nápady.
Vzdělávání v rámci projektu MAP by nemělo kopírovat nebo konkurovat již zaběhnutým vzdělávacím aktivitám. Zcela jasným a prioritním úkolem vzdělávacích aktivit v rámci MAP je sdílení příkladů dobré praxe jednotlivých škol v daném území s cílem vzájemné inspirace, stínování, poznání klimatu a metod práce na školách v daném území.
V rámci těchto aktivit by mělo dojít k návštěvě konkrétní školy, která nabízí něco originálního a neokoukaného a formou stínování, sdílení, vzájemných hospitací a workshopů seznámit návštěvníky z jiných škol s činnostmi na konkrétní škole. Při první návštěvě by mělo dojít k ukázce vzdělávací aktivity. Po cca 3 – 6 měsících by následovalo druhé setkání založené na sdílení zkušeností např. jak se podařilo/nepodařilo zavést nové metody a nápady do praxe.

Podmínkou pro uskutečnění vzdělávací akce je účast více než dvou škol či organizací zároveň.

Do vzdělávání nelze zařadit tyto vzdělávací aktivity: jazykové vzdělávání, prezentační dovednosti, IT kurzy a práce s digitálními technologiemi a účetnictví.

Vzdělávání bude rozvíjet klíčové kompetence účastníků pro zvýšení kvality vzdělávání ve školách a k naplnění cílů MAP.

Vzdělávání může probíhat v období od listopadu 2016 do prosince 2017, nejdéle však do března 2018.

Výstupem každé vzdělávací akce musí být: prezenční listiny ze vzdělávacích akcí, fotodokumentace, zhodnocení přínosu vzdělávání a hodnotící zpráva, která popíše konkrétní dopady a přínosy vzdělávání pro cílovou skupinu ve vazbě na tvorbu MAP cca 3 – 6 měsíců po konci vzdělávání.

Učitel=lektor bude za realizaci vzdělávací akce finančně odměněn z projektu MAP.
Účastníci seminářů obdrží osvědčení o absolvování akce.

V příloze naleznete formulář nabídky vzdělávací aktivity a vzorový formulář s vysvětlivkami. Pokud se rozhodnete do projektu zapojit, formulář vyplňte a pošlete emailem zpět do 11. 11. 2016. Pro každý typ vzdělávací aktivity použijte samostatný formulář. Vyplněný formulář zašlete emailem.

Zároveň můžete v následujících týdnech/měsíci očekávat seznam nabízených vzdělávacích aktivit v ORP Jičín s možností se k jejich účastni registrovat. Rovněž Vás v blízké době budeme informovat o zprovoznění nového webu k projektu MAP.

Pokud si nebudete něčím jisti, neváhejte kontaktovat paní Věru Ryglovou na tel. č. 776 153 519.

Děkujeme za Váš zájem a těšíme se na spolupráci.



Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů