Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Druhé jednání Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol

Druhé jednání Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol



Datum konání:
31.8.2016

Poslední z řady druhých jednání pracovních skupin MAP se uskutečnilo 31. srpna 2016 od 15:30 v prostorách K-klubu. Na jednání se sešlo 10 členů Pracovní skupiny III - Vzdělávání pedagogů a management škol, a to nejen aby se seznámili a případně doplnili Strategický rámec MAP, ale především, aby postoupili v práci na Vzdělávácím plánu, který bude prostřednictvím projektu MAP realizován v průběhu 2 let do března 2018. Začátku jednání se zúčastnil také místostarosta města Mgr. Petr Hamáček. 

 

První část jednání vedla za realizátory projektu MAP Mgr. Kamila Kabelková. Stejně jako na předchozích jednáních pracovních skupin se věnovala dokumentu Strategický rámec MAP pro ORP Jičín a dala přítomným možnost ho okomentovat či vznést návrhy na úpravy a doplnění. Přítomní však s předloženou verzí bez výjimek souhlasili, a žádné další náměty nepřednesli. Skupina se také vyjádřila k návrhům "motta" vize, které by stručně a jasně vystihovalo, co MAP je a co přináší. Ing. Jirásko za základní školu v Lázních Bělohrad upozornil na to, že všechny zúčastněné školy nejsou pouze z Jičínska, tudíž by výraz "Jičínsko" z motta vypustil. Skupina se shodla na tomto návrhu: "MAP jako cesta k rozvoji vzdělanosti."

V případě loga skupina navrhuje použít logo č.1 navržené Ing. Kalvodovou.  

Další části jednání již provázel vedoucí skupiny Ing. Jaroslav Jirásko, který skupině představil výsledky dotazníku MAP.007. Dotazník ukázal nejžádanější formy a témata vzdělávacích aktivit pro 5 cílových skupin - ředitele, učitele, metodiky a poradce, asistenty a ostatní zaměstnance školy. 
Na základě těchto údajů sestavil Ing. Jirásko vzdělávací plán konkrténích vzdělávacích aktivit pro zmíněné cílové skupiny, včetně témat, forem, lektorů, doby realizace a orientační cenové nabídky a dal ostatním možnost se k jeho návrhu vyjádřit. Přítomná Bc. Eva Kuncová, metodička DVPP ze Školského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Královéhradeckého kraje navrhla nabídku více zobecnit, konkrétní témata spojit do obecných zaměření, určit časové rozmezí a ceny, vyjmout však z plánu konkrétní lektory.

Skupina se tak domluvila na sestavení tabulky, ve které budou daná obecná témata a k nim o něco konkrétnější návrhy vzdělávacích aktivit, stále však v obecné formě. Tabulku pak jako otevřený dokument budou moci členové PS III komentovat a upravovat, a to do 16. září 2016, aby byla připravena jako materiál pro jednání Řídicího výboru 26. září 2016. O sestavení tabulky se postará vedoucí skupiny Ing. Jaroslav Jirásko a zveřejní jej za pomoci realizátorů projektu. O tomto se dozvědí členové PS III emailem. 

Ze strany realizátorů projektu OZJ je nutné si ujasnit, jaká pravidla jsou pro zadavání veřejných zakázek na vzdělávací ativity stanovena, a zda je nutné na ně vyhlašovat výběrové řizení. I tyto informace budou zásadní pro další práci skupiny a pro vytvoření konkrétního vzdělávacího plánu. 

Pokud máte jakékoliv připomínky, dotazy či komentáře k připravovanému vzdělávacímu plánu, budeme rádi, když nám je sdělíte emailem nebo prostřednictvím komentáře zde pod článkem.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů