Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Druhé jednání Pracovní skupiny II - Základní vzdělávání

Druhé jednání Pracovní skupiny II - Základní vzdělávání



Datum konání:
29.8.2016

V pondělí 29. 08. 2016 v prostorách 4. ZŠ se podruhé sešla Pracovní skupina II - Základní vzdělávání, aby se její členové seznámili se Strategickým rámcem MAP, zjistili se připomínky k pracovní verzi tohoto dokumentu a ujasnili si další kroky její činnosti. Jednání se zúčastnilo celkem 12 osob. 

Po přivítání přešla vedoucí skupiny Mgr. Blanka Kalátová Lisá k výsledkům dotazníku MAP.006  a pak k dokumentu Strategický rámec MAP, se kterým byli již všichni seznámeni a nikdo neměl žádné návrhy na úpravy. Padly však 2 návrhy na úvodní větu do VIZE, která by sloužila jako "motto" MAP pro ORP Jičín. 
Ke zvážení ostatním dáváme tedy tyto návrhy:

  • Jičínsko - otevřené okno/dveře vzdělání pro všechny. 
  • MAP jako cesta ke kvalitnímu vzdělávání na Jičínsku.

Budeme rádi, když se k návrhům vyjádříte buď emailem nebo přímo v diskuzi pod článkem.

 

Velký prostor věnovali přítomní otázce zapojení rodičů, dětí a žáků a veřejnosti do projektu MAP a jeho propagace.
Přítomní se shodli na tom, že necítí potřebu připravovat pro rodiče a jejich děti dotazníky, ať už v papírové či elektronické podobě. Podle jejich názoru aktivní rodiče komunikují s učiteli a řediteli osobně, nebo prostřednictvím školské rady, a ředitelé tak mají představu o jejich požadavcích. Takový dotazník tedy podle názoru většiny není zásadní pro projekt MAP a nebyl by ani ku prospěchu jednotlivým školám. Aby se rodiče o projektu MAP dozvěděli, navrhují spíše posílit propagaci v tisku, a to nejen jičínských zpravodajích, jak tomu bylo doposud, ale i zpravodajích, které vydávají okolní obce. Odkaz ke stažení Strategického rámce MAP a na webové stránky, které o projektu informují, by měl být také na stránkách všech zapojených obcí a škol. Aby všichni, kteří mají zájem, se k dokumentu mohli vyjádřit. Letáček se základními informacemi a příslušnými odkazy a kontakty by se také mohl rozdávat rodičům při třídních schůzkách. Členové Pracovní skupiny II se jednohlasně shodli také na tom, že není třeba pořádat jakékoliv veřejné akce pro seznámení veřejnosti s projektem MAP. Podle nich by byla účast na takových akcích velmi nízká. 

Pokud máte jiný názor, budeme rádi, když nám ho sdělíte osobně, emailem, nebo přímo v diskuzi pod článkem.

Mimo tato hlavní témata seznámila Mgr. Kamila Kabelková přítomné s harmonogramem MAP a s údaji ze škol, které jsou nezbytné k vytvoření analytické části MAP. Realizátoři projektu se prozatím všechny nezbytné údaje pokusí získat od zřizovatelů škol. 

P8291605.JPGP8291603.JPG


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů